Јавете ни се +86-532-83289878
Испратете ни е-пошта info@ecopallet.cn

Процес на производство на дрвен послужавник

2023-02-15

Технологијата на производство на дрвениот послужавник е поделена на два аспекта. Една од нив е преработка на преработка на суровини (вклучувајќи сувост, натопување, итн.); другиот е да се наслика или да се прска со боја третман на оваа основа. Спецификите се следни: Преработката на суровините мора прво да се исече и струготини, така што треба да се сегментира по различни големини и големини, а потоа да се дроби со механичко чистење и дробење.

Постојат два главни методи за процесот на производство на дрвени палети: 1. Тоа е да се користи механизирана и автоматизирана опрема за обработка на преработка на суровини. 2. Рачно е изработен во работна сила и едноставни услови (како сечење со пила); исто така е можно да се користат калапи за потиснување на разни облици на дрвени палети.

Дрвената послужавник се однесува на нов тип на процес кој се појавува по традиционалните производи за пакување. Сè повеќе се применува во логистичката индустрија со својот висок интензитет, отпорност на триење и стабилност на големината.

Производството на дрвени послужавници генерално ги има следниве методи:

1. Традиционална изработка. Во современата преработувачка индустрија, усвоени се различни напредни технологии и опрема за преработка за да се зголеми стапката на принос на суровините и да се намали физичкиот товар на работниците.
2. Производство на операција на филмска линија. Поради високиот степен на автоматизација, може добро да ги искористи човечките ресурси.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy