Јавете ни се +86-532-83289878
Испратете ни е-пошта info@ecopallet.cn

Принцип на машина за жешка преса на палети од пилевина

2022-07-25

Принципот на работа наМашина за топла преса за палети од пилевинавсушност е да се додаде позитивен притисок врз основа на негативен притисок, со посебен лепак, за да се обработи опремата. Машината за топла преса за палети од дрво од пилевина, исто така, има карактеристики на висок притисок, ниска температура и кратко време на притискање на филмот, што го решава проблемот со деформација кога работното парче се обработува со опрема со негативен притисок, во голема мера го намалува степенот на деформација на работното парче и обезбедува квалитет и перформанси на производот.

Машина за топла преса за палети од пилевинаглавно се напојува со притисок на маслото и компримиран воздух, така што мора да има доволно воздушен притисок и волумен на воздух. Рамката е составена од челични плочи како целина, а целокупната структура е разумна. Двете работни маси може да се рециклираат или да се користат сами.

Машина за топла преса за палети од пилевинаможе да се каже дека е една од главните машини за машини за обработка на дрво. Широката примена на машината за топла преса за палети од пилевина главно се рефлектира во примената на различни панели на база на дрво.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy