Јавете ни се +86-532-83289878
Испратете ни е-пошта info@ecopallet.cn

Што е компресирана дрвена палета? Која е употребата?

2022-07-19

Компресирано дрво палетасе палети направени од природно дрво и сега се најкористени палети. Палетата е уред со хоризонтална платформа што се користи за контејнеризација, редење, ракување и транспорт за поставување на стоки и производи како единечни товари. Генерално направен од дрво, метал и лесонит, лесно е да се вчитаат, растовараат и ракуваат со единечни материјали и мали количини материјали. Главните типови на палети се дрво, пластика и метал. Дрвото е најкористено сега бидејќи е евтино и цврсто.

Ракување со товар, утовар и истовар и други проекти се неопходни процеси во многу фабрики, но ако сите се прават рачно, едното е дека интензитетот на трудот е малку висок, а другиот е дека некои ракување и истовар на високо ниво се тешки за работа. Во овој момент, тие се прават само рачно. Задачата е тешка, така што ќе има уреди што ќе можат да држат товар и да ги направат преносливи.

НаКомпресирано дрво палетае направен од трупци, кои се сушат и обликуваат за да се намали влагата и да се елиминира внатрешниот стрес. Потоа се сече, се планира, се крши, рабови, бруси и други завршни процеси за да се формира профилна плоча. Ноктите за шутирање (во некои случаи, структурата на навртката) ги врзува профилните плочи во полуготови фиоки и на крајот врши завршна обработка, третман против лизгање и третман со восок за запечатување.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy